söndag 21 juni 2009

WR-tävling - licenslopp 1.

Igår var det dags för Mikis första licenslopp i Whippet Race, på "hemmaplan" Norrköping. Jag tog med mig Filip och han laddade återigen sin kamera för att öva att ta bilder på springande Whippetar, kan vara bra att kunna :)

Miki skötte sig strålande och har nu klarat sitt första licenslopp. Nu behöver vi ett till på någon bortabana, frågan är om vi ska åka till Kalmar eller Halmstad, vilket som är närmast och finast att besöka som minisemester?

Upplägget är sådant att alla hundar lottas in i 2 st försöksheat, oavsett ålder, kön eller erfarenhet. Endast en "licenshund" (hund som inte får registrera sina poäng, utan springer för licens) i varje heat får förekomma, och 4 hundar springer i varje heat. Efter att alla har sprungit lottar man in hundarna i semifinaler, där hundarna med snabbast tid lottas in i semifinal A1 och A2, sedan B1 och B2... med fallande bokstäver tills hundarna tar slut =) De hundar som i sina semifinaler kommer 1:a och 2:a går vidare till A-final, B-final...osv. 3:an och 4:an slås ut.

För en licenshund gäller det bara att springa alla sina lopp "rent", d.v.s att inte ge sig på någon annan hund, inte strula i starten eller springa av banan. Placeringen i loppen är oviktig, men man tävlar ändå som de andra i semfinal och final, vilket gör det hela både spännande och kul!

Miki fick en tuff start i sitt första försöksheat. Hon lottades först in tillsammans med Axrace's Cheesecake, en av Sveriges snabbaste racinghundar :D Sen blev hon prejad och R.A.F:ad (R.A.F - ruffing, attacking, fighting) av hunden som sprang bredvid henne, men hon gjorde sitt bästa för att bara komma undan och springa vidare och kom i mål rent, dock sist. Hunden som tacklat henne blev varnad i det loppet, och Miki slutade på 10.62 sekunder.

I andra loppet blev hon prejad igen av en hund som tänkte byta spår, men hon vägrade bli störd och sprang vidare som den den killer queen hon är. Godkänt lopp även där, tid 10.41. Sen blev hon lottad in i semifinal H, och den sprang hon alldeles utmärkt och lyckades t.o.m komma tvåa i mål och gick därför till H-final, haha. (I vilken hon kom sist på tiden 10.31, men oj vad spännande det var!!)

Tack igen Anna-Karin för starterhjälp och moraliskt stöd, och tack Janet, Jörgen & co för trevligt sällskap! Vi gillar Whippet Race :)

Lång kö till veterinärbesiktningen på morgonkvisten


Miki, min smula, står och ser söt ut.


Miki i första försöksheatet, på väg att bli prejad. (Axrace's Cheesecake är nog redan i mål :D)


Miki i blå startbur, och trasan är igång!

Försöksheat 2, Miki (i mitten) är återigen på väg att bli prejad!
Semifinal och lillbruden kommer tvåa, strax före en känguru ;)

Gazolin Pommel ...tja, vad ska man säga.. :D
Swaara Girl Next Door "Lowa" vann priset "Licenstik m. snabbaste tid". Lowa hade samma tid som den snabbaste tiken! 9.91. Vi ser en blivande racestjärna här.

Prisutdelning i H-final, vi fick stå på pallen! Hurra.

6 kommentarer:

Whippeten Nota 22 juni 2009 00:25  

Va duktiga ni är (särskilt Miki ;-) Jag tycker att ni ska ta er till Halmstad i så fall, för då är chansen större att ni känner för att ta svängen förbi Uddevalla å hälsa på =) Annars borde väl Karlstad ligga närmare för er?

Anonym 22 juni 2009 17:40  

Hejsan
Grattis till första klarade licenstävlingen.
Jag är ledsen med till Halmstad och SM kan bara hundar med licens deltaga. Men om du skickar in anmälan innan 1 juli och ni åker till Kalmar och tävlar och hon då blir klar med licensen kan hon springa på SM et också.
Lycka till .Katarina matte till Ozzy >Mr Sunspote

Sara och Miki 22 juni 2009 18:41  

Då får det nog kanske bli Kalmar, så glider vi över till Öland också som en liten semester :)

Marie Sandberg 22 juni 2009 21:15  

Hej Sara,
Det gick ju toppenbra för Miki på WR-premiären!
Då hoppas jag vi ses i Kalmar - ser ju att Ni planerar att åka dit!
Som Katarina sa - Ni kan chansa på att hon får sin licens klar i Kalmar och anmäla henne till SM i Halmstad (före den 1 juli ska anmälan vara inne). Om hon INTE skulle fixa sin licens i Kalmar, så stryker ni henne bara!
Lycka till med Miki!
Marie S, Mibisan's

Helena och Quince 22 juni 2009 21:38  

Å så roligt det låter! varför ligger jag (eller åtminstone Q) alltid liiite efter? Skulle gärna åka tillsammans. Vi får prata om det...

Play A While 23 juni 2009 07:03  

Kul att hon tar sig an ytterligare en gren!!