onsdag 10 juni 2009

Whippetrace Norrköping

Ikväll fick jag ett infall att åka på Whippet Race-träning i Norrköping. Filip ville testa sin nya kamera på "springbilder" så han gillade idén och följde med.

I Norrköping blev vi varmt välkomnade av tränare och funktionärer, jättekul att komma till en träning när man blir så omhändertagen! Marie var vänlig att låna ut munkorg i lagom stor (liten!) storlek och snälla Anna-Karin visade oss om hur allt går till och hjälpte mig att fixa med loppen och starta Miki. Vi fick börja med ett halvt lopp utan munkorg ... piece of cake, sa Miki och sprang för brinnande livet. Sen testade vi med munkorg. (Hannibal Lector-style) Med vad?, sa Miki, jag märkte ingenting?. Då fick vi testa starta från öppen bur också... Inga problem sa Miki och kutade som en liten pil! Okej, då testar vi med stängd bur och en annan hund!? Of course! sa Miki.

Tillslut hade hon sprungit ett helt lopp med start från bur och tillsammans med 2 andra hundar, utan några som helst bekymmer och med en glöd (och ett drevskall) utan dess like! Det är visst mer framsteg än vad de flesta hundar fixar på flera träningar sa Anna-Karin, och jag är egentligen inte förvånad, Miki förundrar mig varje dag. Allt hon gör ska göras till 100%!

Det gick faktiskt så pass bra att vi bestämde att Miki redan skulle få anmäla till WR-tävling dagen efter midsommar. Vi behöver bara åka till träning nästa vecka och öva lite burträning så att det känns helt bekvämt (oavsett vilka hundar som bufflar runt bredvid henne) så är hon redo för licenslopp. Haha, vi som "bara skulle åka och testa", är nu redan sålda på WR. T.o.m Filip tyckte det var kul att följa med och det är bra betyg med tanke på att det var Sverigematch i fotboll samtidigt, som han inte ljudade ett ord om att han missade!

Filip hade lite svårt att fota i det något regniga och gråa vädret, men några bilder blev jättebra och han lyckades fånga flera roliga ögonblick som jag lägger ut här =)

Bilderna går att klicka på för att visas i större storlek.

Här springer proffsen och visar hur en slipsten ska dras.


Att hålla en 11-kilos Whippet kan ibland vara tyngre än man tror.


Miki testar utan munkorg första loppet. Och simmar ur bild. Tjolahej!


Andra gången sätts munkorg på, och visst ser det häftigt ut!


"Jag ska ta den!!"


"Jansson" (Springeldens Second Chance) kör med en egen, väl fungerande, stil.


Så även lilla Mibisan-valpen :)


HUR ska man hinna bromsa in egentligen?


"Noddy" (Nicodeme Lazarus) gjorde en sjuhelvetes volt i jakt på trasan!


"Whooaaaa, jag har den jag lovar!"


"Jag har den, se, jag har den ju!"


Sen en lite sämre bild, men det är iallafall Miki som springer med proffsen tillslut =)


Tack för en supertrevlig kväll, vi återkommer nästa vecka!

11 kommentarer:

Marie Sandberg 11 juni 2009 kl. 00:22  

Hejsan Sara och Miki! Verkligen JÄTTEKUL att Ni dök upp i Norrköping i kväll:-). Ni är så varmt välkomna till vår gemenskap i Norrköping och Miki tyckte ju verkligen det här var "piece of cake"! Nu ses vi igen på tisdag nästa vecka så ha det så gott till dess!
Kramis
Marie S, Mibisan's

Carolina 11 juni 2009 kl. 07:51  

Haha, schyssta bilder på den svarta!!

Unknown 11 juni 2009 kl. 08:05  

Kul att du hittade till WR också. Du kunde knappast ha hittat bättre hjälp med Miki än med Anna-Karin som är en klippa på detta. Hoppas ni fixar det tilll Midsommar för då kommer vi också.

Birgitta 11 juni 2009 kl. 09:33  

Underbara bilder!!! :oD

lillajag 11 juni 2009 kl. 11:29  

tjohooooo!

Helena, Quince och Otto 11 juni 2009 kl. 11:56  

Vill oxå! Ska göra ett nytt försök att komma med nästa vecka. Fast är det tisdag eller onsdag?

Sara och Miki 11 juni 2009 kl. 12:05  

Det är tisdag! 18.00 =)

Whippeten Nota 11 juni 2009 kl. 12:46  

Oj så fina bilder! Och Miki måste vara riktigt traständ och tålig med tanke på att ni kunde avancera så fort! Hoppas ni får tagit eran licens i år, hade varit riktigt skoj!!!

Olga da Polga 11 juni 2009 kl. 16:21  

å vilka härliga foton på lyckliga hundar !

Anonym 12 juni 2009 kl. 08:20  

Wow va kul!!! Toppenfina bilder ;)

Jeanette 12 juni 2009 kl. 21:33  

Åh vad kul det ser ut! Är det inte otroligt att Skåne är Sveriges tredje mest tättbefolkade område men saknar whippetracebana??? Halmstad och Kalmar?!?! Snyggt jobbat och fantastiska bilder!! =)