måndag 20 april 2009

Mentalbeskrivning

Igår åkte vi till Finspångs Brukshundklubb för att genomföra en Mentalbeskrivning.
Oj, vad roligt och intressant det var! Har aldrig ens gått med på ett MH förut så jag var lika oförberedd som Miki. Hon reagerade ungefär som jag föreställt mig att hon skulle göra. Lite mer "skvätträdd" än jag uppfattar henne, (fallande kompostgaller hemma är iofs väldigt otäcka då man råkat få såna över sig alltför ofta som valp :D ) och lite mer ointresserad av människorna än vanligt. Det jag dock blev mest förvånad över var att hon skällde mot spökena, inget hotfullt skall, bara ett uppmärksammande skall jag aldrig hört förut.

Sen var det kanske dumt att gå ett viltspår med henne dagen innan MH, när MH-banan var lagd i en skog med massor av goda lukter, hennes intresse var stundtals mer i skogen än hos oss vilket kan förklara de lägre siffrorna på "kontakt/nyfikenhets"-momenten. (Det syns på fimen hur hon spanar och nosar och ibland kommer tillbaka från ett spontanspår i skogen efter ett klipp :D)

Jag lägger inte ut resultatet i bloggen av den enkla anledningen att det blir så krångligt med alla rutor och kryss, men det finns ju på Hunddata snart för den som är intresserad. Hon har iallafall en känd mental status. 1:a på skott & inga Kvarstående rädslor.

Veronica följde med och filmade hela beskrivningen så jag har klippt ihop ett 10-minuters videoklipp som visar alla moment och hennes reaktioner för dagen.

5 kommentarer:

lillajag 20 april 2009 20:04  

underbart! ps som vanligt är det inte tjejen bakom filmkameran som hostar o pratar bara rycker till o skiter ner sig vid skott....

Helena och Quince 20 april 2009 20:41  

Så bra det ser ut! Tycker Miki skötte sig som en hel whippet - en mycket bra sådan också. Å vilken fin film å så jag fick vänta på resultatet! Tack Veronica.

PS jag var inte heller skottfast.

Whippeten Nota 21 april 2009 16:26  

Så bra gjort! Himla skoj att man kan följa med hur det gick med tanke på att det blev så bra filmat och sen ihopklippt! Visst är det lite pissigt med aktivitet (passivitet) efter lilla jakten, det är nog inte många whippar som kopplar av då, även om dom är världsmästare på det annars =)

Anonym 22 april 2009 21:56  

Jag tyckte hon var duktig jag.
Jag blev mer rädd för skotten och overallen än Miki.
Välkommen hem till Norrland, M.

Maria med whippet Puzzel 30 mars 2010 12:13  

Jättekul att se!! Ska på MH med min whippetkille nu på fredag -lite nervöst faktiskt. Miki skötte sig ju suveränt..