onsdag 26 augusti 2009

Spring & Viltspår

Här hemma håller Miki fortfarande på med sin matjakt. Det verkar inte finnas något annat i hennes huvud och precis som efter förra löpet så blir hon mjukare och "slappare" i kroppen än annars vilket ger mig nojan om att hon är i dålig form. Så vi har cyklat, gått, sprungit, rusat i skogen, sprungit i sandbackar och gått lite till. Men nix, inte en muskel ser ut att framträda! Hmm, hur ska det gå med en matgalen, slö whippetflicka på de anmälda LC-proven, kommer hon ens att jaga trasa eller kommer vi att behöva fästa en skinkmacka på triss-linan?

Åkte till Södertälje ikväll på WR-träning för att se efter, och jag vet inte hur jag kunde tvivla?
Taggad till tusen, full fart och hon skrek efter trasan. Sprang gjorde hon också. (dock försökte hon gena, precis som på LC:n. Hur kan man försöka gena... på en rakbana?? Stolliga hund) Så nu känns det lite bättre.

Sen har vi även fått en "privalektion" i Viltspår under veckan som gått. Kvinnan började med att lägga ett enkelt spår till Miki för att se vad vi behöver jobba på och hur vi kan gå vidare. Jag förklarade för henne att Miki har tappat motivationen, självkänslan och drivet. Efter att ha tittat på oss i spåret (och sett Miki enkelt men lite förstrött spåra sig fram till klöven) förklarade hon rakt och med ett litet leende att det som faktiskt har hänt är att JAG tappat motivationen, självkänslan och drivet! Och det påverkar och stör Miki i spårandet. Så nu har vi fått lite tips och övningar hemma och ska tillbaka igen för ännu ett spår och fler tips om några veckor. Kul och mycket intressant! Tänk vad mycket man kan påverka och forma sin hund utan att veta om det =)

Jazza fick också följa med idag, hon var inte riktigt lika naturligt traständ som Miki kan man säga, hon tyckte det var roligare att hälsa på allt, alla och resten. Ständigt med svansen viftande! Men det blir nog folk av henne också tillslut :)

Man blir trött av att jobba skift (husse), springa WR (Miki) och vara söt (Jazza):

7 kommentarer:

Susanne Lindström 27 augusti 2009 13:38  

Det är ju enklare att ändra på sig själv än på hunden och det är ju tur det (förvisso gäller det nog inte alla)! Tänk att de är så känsliga de små liven. Då är det bara för dig att inta en ny position i spårandet! :-)

Åker du upp till Vitå i september?

Krama flickorna från oss!

Sara-Miki-Jazza 27 augusti 2009 14:09  

Nu var det iofs inte "bara" mitt fel, Miki behöver också lite tips och förändring haha, men som sagt, man börjar med sig själv innan man kan förändra andra :D Vi kommer inte till Vitå, vi åker till Skåne den helgen istället :)

Anonym 1 december 2012 13:08  

you will like [URL=http://e--store.com/]coach purses outlet[/URL] and check coupon code available ZOoRORAD [URL=http://e--store.com/ ] http://e--store.com/ [/URL]

Anonym 1 december 2012 13:17  

must look at this [URL=http://jacket-dresses.net/]moncler[/URL] with confident ZhheBCZB [URL=http://jacket-dresses.net/ ] http://jacket-dresses.net/ [/URL]

Anonym 18 januari 2013 16:53  

you definitely love OVcdfLpg [URL=http://www.gucci-outlet2013.net/]gucci online store[/URL] online aLFaFHqL [URL=http://www.gucci-outlet2013.net/ ] http://www.gucci-outlet2013.net/ [/URL]

Anonym 6 februari 2013 20:30  

cheap JqqcccIA [URL=]burberry polo[/URL] , just clicks away LdPCvkrQ [URL= ] [/URL]

Anonym 13 mars 2013 03:18  

must check pCJwrfeC [URL=http://www.ugg--outlet-online.blogspot.com/]classic short ugg boots[/URL] to your friends RzGuGshq [URL=http://www.ugg--outlet-online.blogspot.com/ ] http://www.ugg--outlet-online.blogspot.com/ [/URL]