onsdag 25 mars 2009

En kväll hos Eva Bodfäldt!

Åsa frågade mig för ett tag sedan om jag och Miki ville följa med Swaara-gänget på en liten intern kurs för Eva Bodfält. Om vi ville! Så igår mellan 19.00-22.30 tog Eva emot oss 4 ekipage för att ge oss tips och råd inför tävlingslydnad. Vi träffades i hennes fina lokal i Västberga och hon tittade på oss alla individuellt och analyserade & coachade våra tappra försök till tävlingslydnad.=)

Eva är otroligt kunnig och hittar svar och lösningar på det mesta. Dessutom är hon glad, trevlig och inspirerande positiv som person och det var avspänt och roligt att träna för henne! Hennes öppna sätt inbjöd också till frågor och diskussion, sånt gillar jag hos hundtränare.

När det gäller mig och Miki så kom vi fram till att Miki besitter en stor arbetslust. Hon är lättbelönad då hon gärna leker, kampar, jagar och äter godis. Hon tänker också mycket själv och vill gärna göra rätt. Det som jag kan jobba på är belöningstekniken, jag är alldeles för "snäll" med belöningarna. Hon behöver inte direkt jobba ihjäl sig för att få godisen eller leksaken och det kommer hon tröttna på i längden. Vi fick också jobba en del med att få upp hennes engagemang genom att använda konkurrensen av andra hundar. När hon tappade fokus lite så band jag upp henne och gick och kelade med de andra hundarna, och genast var hon så förnärmad av hur matte kunde välja bort universums drottning att hon skrek om att få arbeta igen. Mycket effektivt! Sen har jag fått i uppgift att lägga kommando på hennes "ärevarv" hon tar med (eller utan) leksaken när vi tränar. Det har irriterat mig en hel del hittills när hon drar iväg en repa mitt i ridhuset eller ute på gräsmatten, men som sas igår "If you can´t beat them, join them" och jag ska därför lära in ett "Spring!"-kommando så har vi en klockren belöning när hon gör något extra bra.

Vi fick också känna på apportbocken lite och fick värdefulla tips inför det momentet. Och innan vi avslutade för kvällen hade Miki både gripit och lyft upp apportbocken =)

Ett stort tack till Eva för en trevlig kväll. Och TACK till Åsa såklart som bjöd med oss, jag är så tacksam för att få vara en bonus-Swaarait med allt vad det innebär i engagemang och råd!

Jag har helt utan skam i kroppen lånat en bild från Swaaras hemsida, där det finns mer att läsa från gårkvällen. Där finns också en urgullig bild på Eva och hennes valp Zakk...

Fr.v Linda med Swaara Hound of Baskerville (Benji), Eva med Zelig Calamari Union (Lisa) och Play a While Marimekko (Miki), Jag med Swaara Henrietta Savernake (Myra), Johanna med Swaara Holly Golightly (Ylva). Gömmer sig någonstans på bilden gör Swaara Eight Line Poem (Line)

Fotograf: Åsa Lindholm

1 kommentarer:

Johanna 26 mars 2009 17:05  

Mellan Miki och Myra ligger en utslagen Line på golvet och kikar fram över kameraväskan!