lördag 23 oktober 2010

SvVk Vallentuna

Lördag den 17/10 åkte vi till Vallentuna för Vinthundsklubben utställning. Domare var Marie Gadolin, Hound's kennel. Miki var anmäld i bruksklass och vann klassen med CK. (Oplacerad i Bästa tik)

Då det inte var någon hane i bruksklassen så blev Miki automatiskt BIR-bruks och då fick vi även stanna kvar till slutet av dagen och gå in i stora finalringen.

Det var väldans kallt i ridhuset och jag kände varken tår eller fingrar i slutet av dagen men till sist fick vi komma in i finalringen och där gick lilla damen och fick den största rosetten! Best in Show - Bruksklass. (Eller som det så tjusigt heter på engelska Best in Show - Working Sighthound.) En ärofylld rosett enligt mig, så vi var stolta och glada när vi tinade upp i bilen på väg hem!

Miki fick också en fin kritik av Marie Gadolin:

"Tilltalande tik av utmärkt storlek, utmärkta proportioner, vackra linjer. Välvinklad fram och bak. Vacker hals, över- och underlinje. Lätta vägvinnande rörelser."

Tack Lotta för bilden och tack Åsa och Ylva för att ni stannade kvar hela dagen och hejade på oss! Och även grattis Åsa till Rufus CERT! (Rufus är Jazzas kullbror, Swaara Joyson)

3 kommentarer:

Helena och Quince 23 oktober 2010 22:52  

Grattis! Det går verkligen bra för er nu :)

Whippeten Nota 23 oktober 2010 23:55  

Grattulerar till Best In Show bruksmeriterad!!! Väldigt fin kritik till en väldigt fin Miki och hoppas matte kände sig extra stolt över världens bästaste Miki <3

Olga da Polga 24 oktober 2010 08:40  

men Sara vad roligt!!! GRATTIS till finaste lilla Whippetflickan Miki! Kram till dig!