söndag 26 juli 2009

Syskonträff i Vilsta (bildkavalkad)

Jag åkte ner från Norrland en dag tidigare för att åka till Vilsta och träffa alla människor och hundar där! (kan man motstå Whippetspecialen?) Vi arrangerade även en liten syskonträff för Marlon+Juni-barnen, så roligt att träffas, och speciellt Jenny & Nokia som vi bara känt genom Internet hittills :) En som saknades var såklart Våga med matte Michaela som också skulle ha kommit men var hemma och tog hand om lilla Jippie (get well soon!), men du fanns i våra tankar och du får njuta av bilderna på syrrorna och bröderna tills nästa gång. (Michaela, Filip är väldigt lik Våga!)

Annelie agerade coach och gruppledare, medan Mathias fotade. Vi ägare försökte bara få alla hundar att titta åt någorlunda samma håll samtidigt. Visst är dom stiliga! (klicka för större bilder)

Mira (Tiimari), Miki (Marimekko) och Nokia (Nokia)


Pepparkornsögon har vi allihopa :)


Här har brorsan "Kjell/Filip" (Stockmans) tillkommit t.h


Uppställning på led (med lilla fjärten Miki 2:a från vänster :D)


Sedan fick jag proffshjälp av Annelie med att ställa upp mina flickor. Hon gav mig detaljerade tips på hur jag ska ställa upp och hur man fotar uppställningsbilder, mycket intressant och bra! Annelie är härmed utsedd till även min personliga utställningscoach :)

Miki, min stolthet, 18 månader gammal (med något avhuggna tassar).


Sist och även minst så hade också Jazza-brazza följt med idag och charmade såklart alla i sin omgivning! Hon tog dagen med ro och stor nyfikenhet, kul med så många som jag, tyckte hon!

Är man söt eller?


Även Jazza ställdes upp av Annelie för fotografering 12 veckor gammal!
(här med något stubbig hals)


Oj vad hon växer! 12 veckor och ett bedårande barn av sin tid :)

söndag 19 juli 2009

Rundbana

Idag kl 17.00 åkte vi till Björkis Greyhound Park i Skellefteå för att prova på rundbana med Miki. Hon fick starta ur box och springa ungefär ett halvt varv. Det gick ju alldeles utan bekymmer! Det enda kruxet var att startboxen var stor nog för att hon skulle kunna vända sig, så när jag släppt in henne i boxen och vi väntade på trasan att starta så vände hon sig om och stod och plirade mot mig genom ett hål i boxen "Vad väntar vi på matte?". Men sen hörde hon trasan starta och snurrade runt i boxen och flög ut och började jakten! (tittar man noga på filmklippet ser man hur hon vänder sig)

Det var såklart kul att se henne springa rundbana, (även om jag tycker hon mest joggade runt idag :D) Nu har vi provat på det mesta. Men det är nog ingen sport vi kommer att fortsätta med, det räcker med LC & WR *pust*

Jazza fick en egen barnvakt medan jag värmde upp Miki.


Vi väntar på vår tur. Stora starka Greyhounds sprang före!


Och här kommer hon, lilla skrotmaja. Som skjuten (baklänges) ur en kanon.

lördag 18 juli 2009

Livet i en husvagn

Första anhalten här i norr var ute hos pappa i deras husvagn på Fläse Camping i Obbola utanför Umeå. En liten camping där de flesta husvagnar är permanent uppställda där och det är samma folk varje år, som en liten sommarstugeby. (Sussie, jag har gjort iakttagelser och analyser åt dig :D)

Jag som är uppväxt i husvagn, ja alltså har åkt Sverige runt varje sommar, är ju förtjust i campinglivet och försöker peppa sambon att köpa en till nästa sommar. Mysigt värre!

Iallafall så kommer några bilder på vad man kan göra i en husvagn under en helg i Umeå.

Man kan busa med syrran.


Man kan vila upp sig lite.


Man kan se på tv med matte. Eller...ja, vila upp sig lite..


Man kan ..vila upp sig lite till...


Man kan hålla koll på igelkottarna utanför fönstret.



Eller så åker man och hälsar på syrran Play a While Tiimari!


Ganska lika eller hur :)

lördag 11 juli 2009

Vilosemester & sår

Imorgon tar vi flickorna och åker norrut, stannar i Umeå först och åker sedan vidare till Skellefteå senare i veckan. Inga tävlingar eller kurser är inplanerade under juli och det känns riktigt skönt!

Miki var anmäld till LC-provet i Söderhamn men jag bestämde mig igår för att dra henne, och mailade arrangören. Bara någon timme efter jag gjort det var vi ute i skogen, hon rejsade runt med kompisen Lusen och när vi kom till bilen såg jag att det blödde på bakhasen. Efter en liten nämare kontroll såg vi att hon skalat upp en stor flik på hasen och man såg hela senan och allt. Man får passa på när man inte ska tävla, tyckte hon!

Såret alldeles färskt (only for you, Annelie =) ) taget med min superba mobilkamera:


Hon verkar dock inte ha nämnvärt ont, och efter lite rengöring och TLC ser det idag "bara" ut såhär:


Till sist några bilder från tidigare i veckan. Mina underbara tjejer <3




torsdag 9 juli 2009

Änny en rekryt

Javisst, vi har ännu en rekryt till U.S Air Force.


Det känns iofs redan väldigt logiskt då hon ofta går under namnet "Flygarn" genom sina vansinnesflygturer mellan möbler och väggar.

söndag 5 juli 2009

Syskonkärlek

Uppdatering av valpläget, många har frågat hur Miki tar rollen som storasyster.

Miki älskar sin 'lillasyster'! Från dag 1 har hon tagit Jazza under sina vingar och visar henne allt hon kan. Hon tog sin an rollen som lekkompis direkt och de två trivs jättebra ihop. Visst kan hon ibland leka lite hårdhänt med Jazza men då får man bara påminna henne om att vara försiktig. Å andra sidan kan Jazza vara rätt hårdhänt med Miki också, och ibland tror jag att Miki gör sig själv en rejäl björntjänst. Genom att vara lite för busig och hårdhänt, utan att samtidigt sätta tydliga gränser för valpen, så kommer hon nog att få en riktigt kaxig liten valp i hasorna om några månader :) Enda gången hon verkligen fräst ifrån på allvar var när Jazza började klättra på henne kl 05.00 en morgon. Det var inte populärt hos fröken Morgontrött :D

Så det går absolut över förväntan! Även om jag nog önskar att Miki skulle säga ifrån lite mer och inte alltid vara så tolerant. Men det kommer nog med mognaden, hon är ju trots allt bara 1,5 år och jag tänker inte tvinga henne att växa upp och bli "stor"bara för att en valp har flyttat in.

Igår kväll låg de och sov tillsammans i soffan och jag lyckades fånga på bild hur söta dom är tillsammans. Nu förstår jag hur värt det är för en Whippet att ha en alldeles egen vän <3



fredag 3 juli 2009

Kvällsdopp

Igår åkte vi och tog ett kvällsdopp med hundarna i havet...

"Oh no, jag får en dålig känsla av det här..."


"Men det här kan jag förstår ni, jag har ju övat hela våren"


"Isch och usch och tvi vale"


Jazza fick nöja sig med ett dopp i barnpoolen :D


Skönt att sitta hos husse när man har badat!


Badkompisarna Smilla & Ådi i kvällssolen.