söndag 31 maj 2009

LC Borlänge 090530

Fredag natt startade jag och Karin resan mot Borlänge för Mikis andra LC-prov i år. Vi tog Karins Cheva och möblerade om den till en husbil temporärt och hon var så snäll och körde hela vägen så jag låg nedbäddad och sov hela resan :) Med på färden hade vi också Åsa's SLCCh Swaara Northern Light "Rita" som liftade med oss upp för att tävla.

En VARM dag, det var otroligt varmt redan från morgonen och solen gassade hela dagen! Det gick åt mycket vatten och kylduken gick...varm. Men det var ett mycket fint ställe och vi njöt av trevligt sällskap som vanligt och en heldag i gräset i strålande sol (och Whippetar överallt!) är inte helt fel.

Vi kom fram 05.30 och incheckningen hade öppnat, så jag masade mig yrvaket iväg till sekretariatet och lämnade in Mikis licensbok. När det sedan skulle lottas fram startordning frågade jag Johanna (med Swaara Eight Line Poem & Swaara Henrietta Savernake) vilket nummer Rita hade och Johanna sade att "Hon är ju struken"... "Nejdå, hon ligger ju i bilen", sa jag lugnt och vi dubbelkollade. Men visst var hon struken, och då slog det mig. Men herregud, jag har ju inte lämnat in hennes licensbok!! Panik i lägret och jag rusade iväg medan startnumren ropades upp. Som tur var fanns det förstående människor i sekretariatet och Rita fick starta, dock fick hon springa själv då alla andra hundar redan blivit ihoplottade och gått jämt ut. PHU!

Mikis lopp då? Ja, det första loppet började med en förskräcklig start. Hon blir som en blöt tvål mellan händerna när trasan går igång och jag kan för mitt liv inte hålla henne stilla!! Så där blev det en försenad start och poängavdrag. Sedan tappade hon trasan en gång men hittade den snabbt igen, och slutade med en rejäl nedväxling och omspringning av motståndaren Undimoon Linus Van Pelt. Hon sprang helt okej men inte alls så bra som förra tävlingen tyvärr. 63 poäng fick hon i första loppet (poängen låg lägre över lag vid detta prov tror jag)

Andra loppet blev hon ihoplottad med en whippet vid namn Trillik, och sprang enligt vad andra sagt ett riktigt bra lopp! Tyvärr såg jag det inte då jag var upptagen med att prata startteknik med startern. För även denna gång höll jag på att tappa henne vilket ledde till att jag höll fast henne stenhårt för säkerhets skull = försenad start, och han gav mig tips på hur jag kan försöka hålla henne nästa gång. Hon sprang iallafall upp sig till 70 poäng och slutade på en blygsam 36:e placering (65 startande) med 66,75 poäng.

Hur det gick för de andra i Swaara-lägret kommer nog upp på Åsas hemsida inom kort, men Rita tappade nog iallafall lite poäng p.g.a. sitt ensamlopp, eller kanske var hon fortfarande var sur för att jag råkade glömma bort henne :o)

Tack som vanligt till alla trevliga människor som befann sig på provet, och till snälla funktionärerna som hjälpte en glömsk yrhöna som jag. Vi tackar även för att Miki fick mätas in efter tävlingen, hon stämplades in som 47 cm och får därför tävla om CACIL tack vare detta. Lilla flickan :)

LC-mobilen där vi stuvade in oss. Jag har tvångsklistrat dit en Whippet-dekal på rutan dagen till ära. Miki tjurar i buren och vill springa!


Lilla grynet har tappat trasan och gör en U-sväng.

Jag och mysgumman Rita vilar lite mellan loppen.


Karin & Lusen har första parkett som åskådare på sin första LC-tävling.


Miki har hittat Swaara Gladstone Gander att brottas lite med.


Slutligen kommer här beviset.
Man vinner inga poäng på att starta sin hund baklänges!:


Har lagt upp en animation av bilderna på henne start, ser rätt roligt ut:
Klicka här :D.

söndag 24 maj 2009

Brorsan är bäst!

Mikis urtjusiga kullbror Play a While Nokia blev igår BH-3 på SVVk Bosjökloster, och knep återigen ett CERT. Nu har han bara ett litet CERT kvar innan han kan titulera sig SUCH, och vi är inte förvånade.
Snygg, snyggare, Nokia! :)

Sen gick det bra för Play a While-hundar i övrigt i helgen också. Play a While Kometen Kommer "Smirre", tog CERT och blev SUCH i Österbybruk på lördagen. (Smirre är halvbror med Mikis mamma Juni), och lilla söta "Maya" Dog Power's Chardonnay (Mayas mamma är Junis kullsyster) blev placerad i BT båda dagarna och idag tog hon CERT från Juniorklass. Vi hurrar för tjocka släkten :)

Hittade en fin bild på Nokia i hans blogg, så jag klippte och klistrade lite med en bild på Miki. Även om dom egentligen inte är så lika så är det omöjligt att inte se att dom är syskon. Samma uttrycksfulla, kloka ögon :)

fredag 15 maj 2009

Play a While Arabia SVCh

Våga, "Lilla blå" 6 veckor gammal och hjärtknipande söt, foto: Åsa Lindholm

Idag gratulerar vi Mikis syster Play a While Arabia, "Våga" som numera kan titulera sig Svensk Viltspårschampion! Stort grattis, det har vi väntat på! :)

Vad roligt att flera ur kullen bara 16 månader gamla nu har visat framtassarna inom både utställning, lure coursing och viltspår. En aktiv och mångsidig kull, härligt!

söndag 10 maj 2009

LC-bilder!

Åsa skickade bilder till mig idag, hon kände nog pressen av mitt inlägg igår =) Så här kan det se ut på en LC-tävling i alla fall (bilderna är klickbara):

Miki på väg till start i andra loppet. Partnern är Per-Mobile Piece of Gold

Foto: Åsa Lindholm

Miki har fått syn på trasan...

Foto: Åsa Lindholm

En jämn start!

Foto: Åsa Lindholm

Domaren kollar noga, hundarna på väg mot målgången

Foto: Åsa Lindholm

Så här trött blir man mellan loppen. Maria vilar med Snawa, Miki lånar en sovplats...

Foto: Jag och min mobil

Camp Mander - trötta gänget. Åsa håller ställningarna medan vi andra tar igen oss :D

Foto: Lotta Thunberg

Till sist en dagsfärsk bild på Miki, precis 16 månader gammal.

Foto: Filip Snäck

Ps. Har sett resultatlistan nu, och Miki var endast 0,75 poäng från CERT-plats. Ds

lördag 9 maj 2009

Första LC-provet!

Imorse kl 06.20 mötte jag upp Maria med Raja & Snawa och vi begav oss ner till Söderköping för vårt första LC-prov någonsin. Det blev en låååång dag med mycket konstigt väder, ömsom regn och snålblåst, ömsom strålande sol och hetta. Vi slog upp Marias lilla utställningstält och campade ihop med Åsa och några av hennes Swaara-valpköpare.

Miki startade i heat 5 första omgången och sprang ihop 78,5 poäng på sin första start! Glad blev jag över den bedriften, men inte helt insatt i vad det här med poäng betydde... Sedan blev det lång och varm väntan innan det var dags igen. Andra loppet blev vi lottade till heat 37, och Miki hade hunnit bli rejält trött och slut innan det var dags för start igen. Jag var orolig för att hon inte skulle orka en gång till, men tja, hon såg trasan och PANG var hon igång igen (välte nästan halva startområdet som vanligt) och sprang sitt andra lopp på 81,5 poäng. Detta resulterade i en slutpoäng på 80 p och plats 13 av 85 startande whippets!!

Med tanke på att det var hennes allra första tävling och hon var rätt trött andra loppet, och att whippeten på plats 9 fick sista CERT:et så är jag otroligt stolt och glad. 13 av 85, det är inte bra, det är faktiskt skitbra :)

Lätt mallig och skrytsam, lite solbränd och uttorkad är jag nu hemma ungefär 15 timmar efter att vi åkte imorse. Kan tillägga att Snawa sprang mycket bra också och slutade på plats 16/85.

Vi gratulerar även Åsas uppfödning Swaara Grains of Sand "Ruter" som blev 2:a med CERT! Vad den hunden inte kan, det vet inte jag iallafall :)

Bilder kommer snart...

söndag 3 maj 2009

SvVk Skellefteå

Jag vet att jag alltid säger det, men vilken underbart trevlig dag vi hade igår! SvVK:s utställning i Skellefteå, med Björg Foss som domare. Miki mötte syrran Play a While Tiimari "Mira" i unghundsklassen + en Dervisch-tik. Björg är den bästa domare jag ställt för hittills, hon var noggrann på bordet, trevlig och leende, och i konkurrensen fick var och en av de placerade en snabb öppen kritik om varför hon placerat som hon gjort.

I vår klass var det Miki & Mira som fick 1:or och tävlade så mot varandra om klassvinst. Björg valde Mira som etta med CK och förklarade för oss att Mira var snäppet mer utvecklad än lilla Miki, hon var lite mer balanserad och kroppad och det avgjorde. Mira hanterade även det snorhala golvet helt utan problem, där Miki inte riktigt fick ut steget tyvärr.

Men nu ska ni få höra. Det var Miras första officiella utställning, och efter unghundsklassvinst med CK så kommer hon in i BT-klass och sopar banan med de andra tikarna, vinner med CERT och går sedan och blir BIR! Snacka om att hejarklacken var i upplösningstillstånd :) När framgångarna stannar inom familjen glömmer man snabbt bort att man var en hårsmån från ett CK :D Härliga Mira, vi är såå stolta över våran syster!

Sedan blev jag bjuden på picknick ute i solen med de norrländska tjejerna ("hejarklacken"), och det bjöds på pastasallad, baguette, vindruvor, godis, läsk, ja you name it. Gänget bestod av Therese med Svante & Sixten, Sussie med Mira, Susanne Lindström, Skyborne So What med matte, Magic Colour Sparkling Gold med matte, Undimoon Linus van Pelt & Undimoon Magica de Spell med hussar och mattar, Eva från Foxys, och några fler härliga Umebor.
Tack för trevlig sällskap och mycket god mat!

Mikis kritik för dagen: "Tilltalande ung tik med bra proportioner. Bra huvud, väl ansatt hals. Harmonisk över & underlinje. Normalt vinklad bak och fram, tillräckligt bröstdjup & volym. Rör sig med fritt steg, inte riktigt stabil fram och bak."

Miki på bordet, nervöst plockande matte...


Björg bedömer Miki, Mira står redo på bordet.


Mira BIR! BIM blev Carry On Diesel Dream,


Systrarna uppställda framifrån.


Från sidan. Miki t.v. och Mira t.h.