onsdag 29 april 2009

Kattleksaker är bäst!

Miki har nu installerat sig hos min mamma. Där bor även min gamla katt Bilbo, snart 11 år gammal. De har träffats förut, men Bilbo håller sig mest utomhus nu när Miki är här, och jag förstår honom. Istället har Miki hittat Bilbos lilla kattleksak som mamma hängt upp i dörröppningen. Nästan som Lure Coursing, fast på väldigt låg nivå!

(Hiefer Schäfer hälsar också på i bild)

tisdag 28 april 2009

Umeå

Här hos min pappa i Umeå är det spännande tycker Miki. Igårkväll tog han fram en bit torkat renkött för att knapra på och det var det mest underbara hennes nos någonsin fått korn på tror jag.

Eftersom inte alla är vana att bo med en Whippet, d.v.s. att aldrig någonsin lämna något ätbart inom räckhåll (vilket är längre än man tror), så lämnade pappa renköttet på bordet och gick och pysslade med annat. Efter ett tag infann sig den där oroväckande tystnaden och jag gick fram till köksbordet, där Mikis ben stack fram, och lyfte på den hängande duken. Där låg hon och gnagde på en alldeles superbt god bit torkat renkött!

Helvetes unge =) Men hon hann inte så långt så pappa fick behålla sitt kvällsgodis och Miki mår därför också bara bra i magen - phu!

Nu har pappa lärt sig ungefär hur man ska och inte ska göra med saker som går att äta. Ikväll åker vi till Skellefteå, får se hur lång tid det tar innan min kära mor lär sig samma sak!

Hmm, tom skärbräda.... det bådar inte gott.


Fyndat ur Whippetmun. Segt och gott (och något naggat) renkött...


Nähä, nu har dom nedrans människorna gömt skatten...

fredag 24 april 2009

Norrland!

Imorgon åker jag och Miki "hem" i en vecka. Vi åker först till Umeå och stannar där till på tisdag, då vi fortsätter till Skellefteå och stannar där till på söndag!

Vi ska hälsa på min pappa, min mamma, min farmor, mina kusiner, mina vänner....osv. Och jag som vaknade dyngförkyld idag! Det lär bli en tung semester =)

Lördag den 2 maj avslutar vi Norrlandsresan med att ställa ut i Skellefteå för SvVk. Ska bli kul att testa att ställa ut tillsammans med andra hundar än vi är vana vid men vi har inga större förhoppningar på några framgångar då Miki fortfarande är en liten flicka i kroppen.

Jag kommer säkert att uppdatera då både kameran och laptopen är med :)

måndag 20 april 2009

Mentalbeskrivning

Igår åkte vi till Finspångs Brukshundklubb för att genomföra en Mentalbeskrivning.
Oj, vad roligt och intressant det var! Har aldrig ens gått med på ett MH förut så jag var lika oförberedd som Miki. Hon reagerade ungefär som jag föreställt mig att hon skulle göra. Lite mer "skvätträdd" än jag uppfattar henne, (fallande kompostgaller hemma är iofs väldigt otäcka då man råkat få såna över sig alltför ofta som valp :D ) och lite mer ointresserad av människorna än vanligt. Det jag dock blev mest förvånad över var att hon skällde mot spökena, inget hotfullt skall, bara ett uppmärksammande skall jag aldrig hört förut.

Sen var det kanske dumt att gå ett viltspår med henne dagen innan MH, när MH-banan var lagd i en skog med massor av goda lukter, hennes intresse var stundtals mer i skogen än hos oss vilket kan förklara de lägre siffrorna på "kontakt/nyfikenhets"-momenten. (Det syns på fimen hur hon spanar och nosar och ibland kommer tillbaka från ett spontanspår i skogen efter ett klipp :D)

Jag lägger inte ut resultatet i bloggen av den enkla anledningen att det blir så krångligt med alla rutor och kryss, men det finns ju på Hunddata snart för den som är intresserad. Hon har iallafall en känd mental status. 1:a på skott & inga Kvarstående rädslor.

Veronica följde med och filmade hela beskrivningen så jag har klippt ihop ett 10-minuters videoklipp som visar alla moment och hennes reaktioner för dagen.

ÖKL Viltspår

Ja, just nu är det mycket grejer på gång med Miki. Kanske lite för mycket kan man ibland tycka, men det lugnar sig snart. Och hundaktiviteterna är en sån medicin för min själ och får mig att ta steg framåt i livet.

I helgen åkte jag tillsammans med Hanna & Myra för ett Ordinarie ÖKL Viltspår, i Katrineholm för Dreverklubben. Vi kom dit i våra rosa stövlar och med två små fjantiga hundar och sällade oss till skaran med jaktgubbar i keps och gröna byxor!

Miki har sen anlagsprovet börjat spåra ofokuserat och ganska slarvigt, medan hon vissa dagar har varit klockren. Så jag velade in i det längsta med om jag skulle åka, men bestämde mig för att göra en chansning, och såg jag att hon inte skulle fixa det så skulle jag bryta provet.

Tyvärr visade Miki rätt snabbt att hon inte var motiverat just den dagen så jag avbröt spåret och fick därför en 0:a. Men domaren vi tilldelats för dagen var jättebra och snäll och hon lotsade oss genom resten av spåret med tips, råd, och en mycket trevlig och rolig samtalsstund! En helt egen privatlektion i Viltspår fick jag minsnan. Vi genomförde även skottet, helt utan problem. Och nu har jag bestämt att Miki ska få vila från Viltspår ett tag tills hon känner sig mer motiverad, vi tar nya tag när hon är redo.
Solen sken och Dreverklubben bjöd på grillad korv, så där satt vi bland alla gubbar och pratade och skrattade. Vi fick även tröstpris vid prisutdelningen "De tappra tjejerna med de annorlunda hundarna" :D


Sen måste jag ju såklart gratulera syrran Play a While Arabia "Våga" som genomförd två ÖKL-prov, varav ett Ordinarie, med 1:or på båda, hurra hurra för er!

måndag 13 april 2009

LC-licens!

Tre dagar efter sin 15-månadersdag har Miki tagit sin LC-licens. Rekordmånga hundar kom till träningen i Bråviken (Strångsjö) idag, bara i första omgången var det 54 lopp! Miki sprang lopp nr 31 tillsammans med en whippet vid namn Tellus. Hon sprang som en räserraket, och knep licens utan problem. Så nu ska vi anmäla till LC-provet 9-10 maj! Hurra.

Hanna och Myra följde med som sällskap och Hanna tog massor med härliga bilder, här kommer några av dom:

"Okej, jag är redo. Du kan släppa mig nu."


"Släääppppp mig!!"


Den här startstilen kallas... Ålen...


And off we go!


Miki tar innerkurvan som en liten pil.


Liten vs Stor i full fart efter trasan...


Miki ser rabiat ut på den här bilden, klicka upp den så får ni se =)


Ha! Jag tog den... typ.

Foto: Hanna Schnackenburg

lördag 4 april 2009

SW Gnesta 090404

Svenska Whippetklubbens utställning i Gnesta idag, nästan på hemmaplan. Strålande sol och 17 grader varmt, vårväder är en underdrift...det var verkligen sommarväder.

Jag bad Åsa ställa Miki idag då jag ville se hur det ser ut från ringside eftersom jag inte har någon aning om hur Miki står och rör sig. Åsa är ju superproffs på att ställa ut hund och Miki var så fin och duktig idag såklart med den handlingen! Det konstiga är dock att jag var betydligt mer nervös idag än de gånger jag ställt henne själv. Inne i ringen är man så fokuserad att man inte hinner bli nervös, så nästa gång får jag nog på't igen! *pust*

Resultatet var inte så världsomvälvande, Miki blev oplacerad och med en ganska tam kritik. Men vad gör väl det när det är en strålande dag, med goda vänner på plats och ännu fler trevliga människor runt omkring sig. Och tack till min kära styvuppfödare Åsa som alltid finns där!

Min favoritwhippet blev iaf BIS, fina Adagio Captured Sunshine :)


Miki min sockersmula står så fint hon bara kan!


Blir det bra så här?
Kompis Quince, välhandlad av Hanna!


Hela gänget! Karin, Ellen, Hanna & Helena

Fotade idag gjorde Karin Wulff.

fredag 3 april 2009

Simning

Idag åkte vi upp till Sjöhaga Hundcenter och Birgitta Hoflin för att Miki skulle få prova på simträning, en träning jag verkligen tror kan vara bra för henne för att få balans i musklerna och inte bara träna "springmusklerna" jämt. 

Birgitta visade sig vara supertrevlig, glad och väldigt kunnig! Hon berömde även Mikis coola sätt "Det märks att den här hunden får arbeta" sa hon då hon tyckte att Miki spände av så snabbt i bassängen för att vara första gången. Kul att som whippetägare få beröm av en riktig bruksräv :) 

I simpriset ingick även massage och stretching efteråt, kanonbra tycker jag och jag åker så gärna till Södertälje fram & tillbaka för det bemötandet och priset. Rekommenderas varmt!

"Jag sjuuunker!"
Fokuserad liten donna, hur söt som helst.

onsdag 1 april 2009

Fysträning i sandtaget

Idag följde jag och Miki med Karin och Lusen för lite välbehövd fysträning för hundarna i ett sandtag utanför stan. Strålande sol, 17 grader varmt och en perfekt dag för utelekar.

Först måste man värma upp lite...


Karin satt på toppen av sandbacken och ropade upp hundarna.


Man är extra stenhård om man tar med en pinne på väg ner


Ungefär såhär jobbar musklerna i lös sand....


Upp....


....och ner!
Efter inte alltför många varv upp och ner hängde tungorna som slipsar och vi åkte hem nöjda och glada. Nästa gång ska jag nog ta några rundor själv för att få fart på dököttet :)