lördag 24 januari 2009

Skendräktig

Miki är antagligen skendräktig nu säger de som vet. För vad jag har märkt är att hon har blivit fullständigt och utomjordiskt besatt av mat och godis!!

Hon driver mig just nu till vansinne med sitt tiggande, letande och uppmärksamhetspockande. "Snälla matte, har du mat till mig? Godis då? Kanske lite kött..gurka...plast...vadsomhelst?!" Vart jag än går har jag en skugga efter mig som ser utsvulten och desperat ut. Hennes ögon är så olyckliga ett par ögon kan bli och jag lovar att hon skulle smälla i sig precis vadsomhelst om jag bjöd henne. Hon slänger i sig sin vanliga mat och skulle helst ta hela fodersäcken om hon nådde den.

Hon stirrar och stirrar på mig.
"Maat matte, jag måste ha maaaaaaaaaaaaaaaaaaaat".

Den här bilden möter mig precis varje gång jag sitter någonstans och har något ätbart i handen (eller något som kan förväxlas med något ätbart d.v.s vadsomhelst):

"Till mig? Kanske? Jag har valpar att försörja vet du"

Jag längtar tills hon har fött sina inbillade valpar och kan återgå till sans igen.

torsdag 22 januari 2009

Färskfoder!

Miki äter ju Bravo Plus ibland som tillägg till sitt torrfoder, och hon är väldigt förtjust i det. Jag undrar dock om hon inte skulle gilla detta färskfoder bättre om hon såg reklamen? :)

tisdag 20 januari 2009

Den efterhängsna valpen

Jag hittade häromdagen i Filips mobil en bild som han tog när vi var nere hos Henrik och hälsade på 6-veckorsvalparna för snart ett år sen. Jag, Filip och Åsa åkte ner för att välja valp och jag kom dit med fördomen att jag inte gillade de svartmaskade valparna. Så jag försökte gulla och prata med de 4 små tikvalparna, men såklart främst med de utan svart mask. Jag minns dock att en av de svartmaskade valparna hela tiden kom fram till mig och sökte kontakt (Hej, här är jag!) och försökte komma upp i knät (haha, så här i efterhand kan man ju gissa vem det var!). Men hon hade så "fult ansikte" så jag la inte märke till henne så mycket och lyfte bort henne.

Hon kom tillbaka under hela vårt besök och i Filips mobil finns bara två bilder från den dagen och det är en bild på mamma Juni, och sen är det den här bilden:


Javisst är det Miki. Det hade jag ingen aning om då, men tillslut fick hon komma upp i mitt knä ändå och jag insåg att hon var ganska söt :o) Och Åsa som är lite mer kunnig än vad jag är tyckte att den lilla korven skulle passa perfekt för oss, så efter många uppställningar, vändningar, vridningar och tankeutbyten, så blev det så!

Idag kan jag inte föreställa mig hur det hade blivit utan den lilla svartmaskade saken, och jag skäms nästan att jag inte valde henne utan att hon behövde välja mig med våld :)

och ja, jag älskar hennes svarta lilla ansikte

måndag 19 januari 2009

Oblix - den stora hunden

(Ett icke-vinthundinlägg idag)

Läste i Aftonbladet om Norges största hund. Och nog är han stor alltid, blir lite beklämd när jag läser artikeln....

"Oblix äter ett och ett halvt kilo mat per dag, vilket är normalt. Och matte säger att han inte på något sätt är osund eller lider av sin vikt.

– Han är ju enorm men han är fast och fin och är ute i skogen flera gånger varje dag."

Jag vet inte om det bara är jag, men jag tycker Oblix ser väldigt överviktig och osund ut på bilden. Jag tycker inte det är så snällt mot en så pass stor hund att inte hålla den i trim :(

lördag 17 januari 2009

Bulldog-besök!

Idag var jag och Miki ute på landet och hälsade på Karin med sin Amerikanska Bulldog "Loppan". Loppan och Miki är jämngamla (inte jämnstora dock :P ) och idag skulle vi lära Loppan att spåra klöv så jag åkte dit med blod och klöv och la det kortaste nybörjarspåret till honom.

Skrattretande, sa Loppan och nosade upp klöven på 10 sekunder. Så vi fick helt enkelt lägga ett till spår med både vinklar och längd. Då fick han jobba lite, men tog även det spåret utan några som helst problem. Naturbegåvning, säger jag. Nybörjartur, säger Miki :D




Eftersom jag bara hade en klöv i frysen fick Miki ägna sig åt en annan sysselsättning idag. Medan spåret låg till sig fick hon springa på ett stoort fält i närheten. Inte så illa det heller!




Foto: Karin Wulff

Nu längtar vi efter våren!!!

onsdag 14 januari 2009

Underliga hund

Jag får mig ett gott skratt nästan varje gång jag åker bil med Miki. Hon åker i sin bur i baksätet och varje gång hon tycker att det börjar bli lite tråkigt att åka bil så gör hon samma sak. Trycker ut nosen genom gallret, böjer upp den, och visar hela garnityret för omvärlden. Sen ligger hon och stirrar på mig så att det bränner i nacken, tills jag vänder mig om och tittar på henne.

Man ska verkligen inte undgå att förstå att hon tycker att vi ska vara fraaaaammmeee snaaaart!

Jag är nog en trafikfara i det läget för jag kan inte låta bli att skratta högt och såklart försöka fota med mobilen. Det går inte så bra, men jag har iallafall lyckats fånga beteendet på några (suddiga och mörka) bilder. De är inte tagna vid samma tillfälle, och jag undrar om hon snart kommer att få uppåtnos eller torrt tandkött om det fortsätter så här? :D



tisdag 13 januari 2009

Viltspår!

Årets första viltspår har vi ägnat oss åt idag. Jag skickade SMS till Hanna imorse (när jag kände plusgrader i luften) och skrev "Jag vill spåra!", och hon var med på noterna och var även snäll att lägga spår åt oss innan vi kom på e.m.

Idag fick Miki ett kort spår med två vinklar, en vanlig och en "tokvinkel" med bloduppehåll. Hon tog det lugnt och metodiskt och fixade första vinkeln utan tvekan, ringade den fint och tuffade vidare. Sen tog hon tokvinkeln helt klockrent, markerade den och kollade upp den, vände på klacken och gick vidare på den riktiga vinkeln.



Sen fick Miki & Myra springa av sig lite i skogen och nu är Miki trötttttt.

Så roligt och nu hoppas jag att vädret håller i sig så vi kan fortsätta öva, i år ska vi ha Viltspårschampionat tänkte jag lite ödmjukt!

lördag 10 januari 2009

1 år!

Idag den 10 januari 2009 fyller Miki 1 år.

hurra hurra hurra!


Behöver jag säga "Vad fort tiden har gått!"?
Ett stort grattis skickar vi även till syskonen Play a While: Arabia, Iittala, Tiimari, Nokia, Karhu, Fazer & Stockmanns! =)

Liten blir stor:

Foto: Henrik Härling (a.k.a Henry Hurling)


Foto: Åsa Lindholm


Foto: Filip Snäck


Foto: Åsa Lindholm

tisdag 6 januari 2009

Kallt ute!