lördag 29 november 2008

Anlagsprov i Viltspår = GK

Idag gick Miki sitt anlagsprov i Viltspår i Nävekvarn, Nyköping.
Domare var Marita Schröder, tillhörande SSRK.

Det var kallt och blåsigt, men snöfritt. Helt underbar skog som spåret låg i, vi fick verkligen ta oss igenom alla sorters terräng. Det var tät skog, kalhygge, öppen skog, kärr, klippor, uppförs/nerförsbackar och dessutom fanns det gott om älgspillning och under förmiddagen hade det även varit jakt i samma skog. Vilken utmaning!

Jag hade bestämt mig för att lita på Miki helt och hållet och hon jobbade på jättebra! Tyvärr höll jag inte mitt löfte och i slutet av spåret kändes det som vi hade gått i två timmar och jag blev osäker på om hon verkligen spårade på klöven. Hon hade vittring och det såg verkligen ut som hon hade nåt färskt vilt på spåren, stod t.o.m på bakbenen en gång. Så jag tog mod till mig och frågade Marita om vi verkligen gick rätt då jag kände igen vägen nedanför där vi startat ifrån. "Var det inte här vi kom in i spåret?".... men hon bara log, skakade på huvudet och tittade mot Miki, som hade stannat en bit längre bort och markerade klöven :D

Miki har nu GODKÄNT Anlagsprov i Viltspår!

SSRK ger inga poäng i sina Anlagsprov, utan bara G/IG. Vi fick som allmänt omdöme: "Ett trevligt ekipage, en hund som jobbar fint i spåret och löser sin uppgift bra". Spårningsförmågan fick hon Utmärkt på och spårtiden låg på 20 minuter.

Hanna med sin Myra
gick också anlaget idag efter oss och även de blev godkända! Heja oss!!

Tyvärr inga bilder från idag, men ni kan tänka er att det var vackert :)

tisdag 25 november 2008

My girl

fredag 21 november 2008

Hosta!

Miki började hosta förra helgen, först trodde jag hon satt något i halsen men när hon började hosta upp slem så anade jag att det kunde vara kennelhosta. Jag misstänker att det kommer från Vingåker då jag har hört från flera håll att deras hundar insjuknat i kennelhosta efter den utställningen. Som tur var är hon vaccinerad och hon verkar ha fått en lindrig variant, för nu har hon slutat hosta så där illa och torrhostar bara lite då och då.

Vi isolerar oss så länge och längtar tills vi får busa omkring i den nyfallna snön! (Ibland tar hon dock ett busvarv när hon ska morgonkissa ute på tomten, men då kommer hon in och hostar, den lilla saken.) Så jag och smitthärden har tagit det lugnt i veckan och (torkat slem) bara kryat på oss i filtar och med mys.

Tyvärr blir det inget KM för oss på söndag, vilket vi hade sett fram emot.
Men det kommer ju fler gånger!


torsdag 20 november 2008

Vad jag gillar!

Pussas med pojkar:


Sova på pojkar:


Brottas med de som är större:


Brottas med de som är mindre:





Vad jag inte gillar!




Att ha tråkigt:


Mvh Miki

fredag 14 november 2008

Fredagkväll

Ett besök på ICA, och så är fredagkvällen räddad.
(Kassörskan tittade lite konstigt på mig)



Imorgon är det spår!