tisdag 30 september 2008

Ny sele!

Vi har letat en bra sele till Miki men inte hittat någon. Jag har klickat mycket "backa" och väldigt mycket bakdelskontroll så nu har hon verkligen hittat sina bakben och lärt sig backa... på gott och ont. Hon gör det jämt. Backar runt hörn, backar när hon vill ha godis och backar.. när hon vill ur halsband & sele!

Vi köpte en fin Burberry-rutig sele från Gustaf & Evita som satt jättefint! I de tre minuter hon stannade i den, svisch så var hon ute ur den när matte blinkade.

Så viskade en liten fågel att Torshammarens Whippets gjorde fina LC-selar så vi beställde en i förrgår. Idag kom den och dra mig baklänges så fin den är, och sitter helt underbart. Och inte tar hon sig ur den heller =)
Rekommenderas varmt!

tisdag 23 september 2008

Kritiken & Filmer

Här kommer kritiken från i söndags:
"8 mån, Utmärkt typ & storlek, Vackert huvud & uttryck, Bra bett, Vacker hals & överlinje, Ngt kort och rak överarm, Bra kropp för åldern, Fina lår, välvinklat bakställ, Rör sig bra, behöver stabilisera sig i fronten, Bra drive från sidan, Välvisad"

Blir lika glad varje gång jag får välvisad, och tycker också om att hon får beröm för sitt vackra huvud/uttryck på varje utställning, det är verkligen hennes kännetecken.

Sen hittade jag min gamla digitalkamera häromdagen och tömde över bilderna till datorn, och hittade då två filmsnuttar från när Miki varit hos oss i bara ett par dagar. Söt eller?? Och på undre filmen visar hon sin personlighet redan i ung ålder, tuff, orädd och härligt lekfull!


söndag 21 september 2008

BIS-reserv


Foto: Ellen Schnackenburg

Idag var vi iväg på utställningsträning igen! Denna gång till Norrköpings BHK på en inoffare. Miki hade konkurrens av en hane i 6-9 månaders klassen men slog honom med bravur och blev BIR-valp, och blev sen även BIG och slutligen plockades hon ut bland de fem bästa i BIS-valpfinalen och placerade sig där som reserv! Trots kyla, trötthet och mycket störning. Mitt underbara lilla gryn.

I den yngre valpklassen gick Mikis "kusin" Dog Power's Shiraz, en bedårande söt liten sak, tänk att Miki också har varit så liten. Och en rolig sak är att det blev en Whippet (Gazolin Pommel) som blev BIS-2 av alla vuxna hundar...heja!

Miki firade med att sluka sitt grisöra hon vann, och sen med att gnaga sönder sin HP-rosett!

Foto: Hanna Schnackenburg

Själv vann jag en 25-veckors prenumeration på Allers, tjoho! Inte illa för en kärring som jag :D
En kall men fin höstdag i trevligt sällskap har vi haft idag och nu ska vi krypa ihop och göra ingenting resten av kvällen!

En bild från BIS-finalen:

Foto: Hanna Schnackenburg

torsdag 18 september 2008

Ny design...snart

På begäran, då en del verkar få snurr i huvudet av Marimekko-mönstret till bakgrund, håller jag på att byta design på Mikis blogg! Det tar dock ett tag då jag ska lyckas lista ut hur man lägger till en bakgrund och byter header! (och jag ska vara webdesign-kunnig??)

Nån som känner sig manad att hjälpa så är det bara att ropa :)

måndag 15 september 2008

Uppfödare

Jag har ju förmånen att "ha" två uppfödare till Miki. Henrik Härling, som äger mamma Juni och som faktiskt fött upp Miki och hennes syskon, samt Åsa Lindholm som äger en liten del av Miki och som jag ser som min styvuppfödare (och vän). Det är en stor glädje att ha två så oerhört kunniga, ödmjuka och trevliga uppfödare bakom sig, och jag suger åt mig allt jag kan av deras kunskaper!

Jag har sparat två bilder på datorn som jag tycker är väldigt fina, och som faktiskt är mycket av det jag gillar hos Åsa och Henrik. Den stora respekten och kärleken för sina hundar, även i så pressade och tävlingsinriktade situationer som utställningar kan vara för många, den lyser verkligen!





Dessa underbara bilder är tagna av Jörgen Oinonen och jag hoppas det är okej för alla inblandade att förekomma här på bloggen! =)

torsdag 11 september 2008

Race-träning på hög nivå.

Igår var jag sugen på att testa lite race med fröken Marimekko.

Kollade upp LC-sidorna och WR-sidorna och hittade att det var träning i Norsborg, och funderade på att åka upp. Men sen började himlen bli oroväckande mörk och jag blev oroväckande bekväm där i mina mysbyxor så vi åkte aldrig iväg. Ringde min fina styvuppfödare istället och pratade bort en timme. Hon frågade om Miki gillade att jaga, och jag berättade att vi faktiskt aldrig stött på någon hare i skog och mark så jag visste faktiskt inte om hon var en bra jägare...däremot så "står hon i fönstret och kikar på en hare som sitter här ute på uppfarten just nu" sa jag.


När jag lagt på fick jag ett ryck och bestämde mig för att åka och spåra med Veronica & flock, så jag packade lilla väskan och öppnade ytterdörren och gick till bilen. Miki brukar alltid alltid stå kvar på trappen och vänta (hon tycker trappgallret är otäckt att gå på), men si inte idag.
Hon har visst bättre minne än sin matte och upptäckte haren som satt och tryckte längre bort.
TJOHOOO och jakten var igång! Runt kvarteret, ner längs gatan och ut på den lite större vägen på två sekunder !!

Jag vrålade mig hes och tänkte att det var sista gången jag såg henne i livet och sprang som en dåre i mina gummistövlar. När jag kom runt hörnet såg jag, typ 10 hus bort, två personer stå och titta mot något på andra sidan vägen och dom pekade uppåt mot grannhuset. Där stod Miki så nöjd och glad och flämtade i någons rabatt. Jag hämtade, lyfte upp och bar hemåt.

Männen som bevittnat det hela frågade om det möjligen var en Whippet jag hade?
- Jajjamän, syntes det?
- Ooh ja!
- Såg ni haren också?
- Oooh jaaa! Vilken jävla uppvisning!

De tackade för skådespelet och jag gick hem svettig, hes, skakis och väldigt väldigt glad över att ha Miki hel i min famn. Men nu vet jag iallafall att det kommer att gå rätt bra när vi ska prova på Whippetrace i Södertälje på lördag :)

Nästa gång köper jag en mops, så kanske jag får behålla min mentala hälsa...;D

fredag 5 september 2008

Filmklipp på kompisarna!

Jag har suttit och knåpat ihop ett litet videoklipp i Movie Maker, på lekande Miki & Kiwi, som är 1,5 minut långt. Jag har alldeles för mycket tid. Men jag tyckte det var lite gulligt, särskilt det snygga agilityhoppet Miki gör i mitten av klippet! Stackars Kiwi blir alldeles yr! Glöm inte ljudet :)

tisdag 2 september 2008

Fler bilder från Krägga

Jag gillar att googla och googlade loss på Mikis stamtavlenamn. Döm om min förvåning när jag hittade bilder från Krägga som jag inte visste att de tagits. Jag mailade fotografen och frågade om jag kunde få bilderna på Miki och idag fick jag de mailade och ett godkännande att lägga ut dom i bloggen. Bilderna är tagna av Sabine Brenner på Animagi Whippets.

Är man inte söt så säg? Jag bara älskar bilden där hon är i rörelse, min söta sak!





Ps. Alla bilder från valpklassen finns här . Finns säkert fler fina bilder från andra klasser, förstår bara inte tyska så himla bra. Ds.

måndag 1 september 2008

Huvudbild

En huvudbild efterlystes visst, så jag lägger upp den här fina fina bilden som Sara Jansson har tagit. Den är dock från juli, men lika underbar ändå :)