måndag 31 mars 2008

12 veckor & Valpkurs

Igår började vi valpkurs! Lite i tidigaste laget kan jag tycka, men kursledaren har själv Whippet så jag ville inte missa den starten, och lilla yrvädret kan behöva lite hjärngympa redan nu :)

Trots att vi var yngst i klassen så gick det så otroligt mycket bättre än väntat, jag var nästan tårögd av stolthet ibland. Miki skötte sig exemplariskt, visade att hon kunde "sitt" och "ligg" trots att vi bara övat några gånger på skoj, hon hade jättefin kontakt och var följsam med mig trots de andra hundarna. Sen slappnade hon av bättre än jag trott mellan övningarna, låg och gnagde på en pinne eller bara satt och tittade medan några av de andra hundarna skällde hysteriskt på varandra. (okej, några valpryck fick hon men dom har jag förträngt redan)

Kanske har man en fördel att hon inte har blivit sådär slyngeljobbig ännu :D

Idag har Miki fått sin 12-veckorsspruta, och lilla grynet stod så modigt på bordet och lät sig stickas i nackskinnet. Passade på att väga henne också och hon är redan uppe i 5 starka kilon!

Tack och lov flyttar vi snart till nya huset så jag slipper bära henne upp och ner för 3 trappor länge till.

Till sist har jag hittat ännu en sak som vi önskar oss, en Marimekko-bädd såklart!:

lördag 29 mars 2008

a tribute to Marimekko

Vad lustigt. Såg just att H&M har premiär för en ny kollektion den 10 april. Väldigt passande namn, och jag som inte ägnat så mycket energi åt Marimekko förut har nu fallit pladask för deras mönster (sitter och letar Unikko-blommigt till mina nya gardiner). Så gissa om jag ska handla ur denna kollektion :)
11-veckorsbilden uteblir förövrigt denna vecka. Det var tänkt att den skulle tas under ett besök hos styvuppfödare Åsa idag, men det kom lite annat emellan så vi skjuter upp det besöket :o)
Imorgon börjar vi valpkurs!


torsdag 27 mars 2008

Ensambarnet

Då Miki är ensambarn i vår familj så får hon ofta lite väl mycket överskottsenergi som hon tar ut på matte & husse. Som tur är finns snälla barnvakten och bästisen Smilla, en Irländsk Setter på 11 månader, att leka med när matte arbetstränar. Både settrarna och vinthundarna leker mycket med sina tassar, så det gäller att hålla ett vakande öga på de små busfröna. Smilla är dock väldigt snäll (nästan för snäll för fröken Piraja) och delar t.o.m med sig av sina tuggben till Miki.

Så gulligt att man blir alldeles varm.



måndag 24 mars 2008

Snömonstret

Imorse när vi vaknade var det ett snölandskap ute! Jag blev lite orolig för hur Miki skulle reagera. Har haft en hund som älskade snön och har även haft en som avskydde minsta lilla snöflinga så reaktionen kunde bli vilket som. Och här är svaret på frågan:



Hon fullkomligt älskar snön! Rusar omkring som en vilde och borrar ner nosen i snön och kör runt. Det bådar gott då vi är fjällmänniskor :)

söndag 23 mars 2008

Sol




Tjohoo, här kommer jag
!
Påskdagen har ett strålande (men iskallt) väder och vi tar en lekstund ute vid havet.

fredag 21 mars 2008

10 veckor och påsk

Nu har lilla grynet bott hos oss i snart 2 veckor, och hon växer varje dag, både kroppsligt och mentalt. Hon överraskar mig hela tiden med hur klok och trevlig hon är, man får väl njuta så länge överraskningarna är övervägande goda :)

Idag, långfredagen, är det ett år sedan vi fick ta bort Disney (dock inföll långfredag 6 april förra året) och det känns väldigt sorgligt, jag minns det som igår :( Dels hur otroligt svårt det var att få tag på en akutveterinär på långfredag, men också hur jobbigt det var med alla "Glad Påsk" hälsningar mitt i den oerhörda sorgen. Förhoppningsvis blir denna påsk gladare!

10-veckorsbilden är tagen, och jag får inte till det som vanligt... Hon ser ihoptryckt ut på längden, jag ska försöka få henne att sträcka ut bakbenen mer och hålla kvar. Vi jobbar på, men det är himla kul att se hur hon blir längre och mer välvd för varje dag. Min lilla solstråle!



Glad påsk på er!

lördag 15 mars 2008

HUR?


Okej, kan någon berätta för mig, hur jag någonsin ska kunna neka de här ögonen någonting?

fredag 14 mars 2008

9 veckor



Igår blev lillskruttan 9 veckor. Efter att ha sett uppfödaren ställa upp valparna var förhoppningen stor att jag skulle fixa detta uppställande själv, det såg nämligen så himla enkelt ut. Tji fick jag. Efter tusentals försök och bråkandes med ben hit och dit hade jag en valp som sköt rygg, drog in benen under magen och hängde likt en trasa i min hand. Men skam den som ger sig... det är övning som gäller och så lovar jag att komma tillbaka med en perfekt uppställningsbild om sisådär 5-10 år?


Lillskruttan ja. Den lilla valpen med de många namnen. Jag börjar befara att hon tror att hon heter "Hej!" eller "KOM!", för varje gång hon springer mot en så ropar man det i halv falsett. Annars heter hon bl.a Skruttis, Strumpa, Strutsen, Grisen, Lillan, allt utom Miki. En vän till mig kallar henne Mari, hmm, ja jag säger då det.

Miki är en störtskön valp. Orädd och väldigt avspänd i nya situationer. Nya hundar och människor, inga problem, hon är nyfiken och verkar sååå världsvan och cool.

En annan rolig egenskap hon har är hennes gigantiska föremålsintresse. Bollar, leksaker, tuggben, de är så skojiga att leka med och bära på, hon är en van apportör vid 9 veckors ålder. Där ingår iofs även skor, tandborstar, sockar, underkläder, pennor, damm och skräp, dock inte med samma glada beröm som vid hämtning av leksakerna. Man vet inte hur slarvig man är förrän man skaffar valp har jag upptäckt. Jisses vad hon hittar saker jag inte visste att jag hade!

onsdag 12 mars 2008

Välkommen hit!

Nu har jag skaffat en blogg åt lilla stjärnskottet. Här kommer det finnas bilder och inlägg om hennes framfart i livet.

Miki är en Whippet som föddes 2008-01-10 i en kull av 8 valpar hos kennel Play a While.Hon ägs av mig, men ska förhoppningsvis ha en kull hos Åsa på kennel Swaara i framtiden. Åsa hjälpte mig att hitta denna lilla tjej till oss och jag är henne och Henrik evigt tacksamma för förtroendet.

Jag heter Sara och är född 1978. Är Skelleftebo från början men bor nu i Oxelösund med min sambo.